Rakenna erilaisia soittimia.

Mitä äänen tuottamiseen tarvitaan? Ääni etenee paine-eroina esimerkiksi ilmassa. Paine-eroja syntyy, kun jokin osuu johonkin materiaaliin (vrt. hanskofoni, määkivä lammas) ja syntyy värähtelyä. Esimerkkinä tästä voidaan mainita vaikkapa rumpu. Myös puhallinsoittimet ja kielisoittimet saavat ilman värähtelemään.

Ohjeet

Mieti, mitä erilaisia tavallisia käyttöesineitä voisi käyttää soittimena (esimerkiksi vanhan ajan pyykkilautaa, jota soitetaan puunkappaleella hankaamalla; tynnyriä, jonka läpi pujotetaan keppi niin, että siihen voi sitoa narun, jota voi rämpytellä).
Rakenna oma soittimesi erilaisten esineiden ja askartelutarvikkeiden avulla. Keksi soittimellesi myös nimi.
Jos teet useampia soittimia (vettä sisältäviä pulloja, eripituisia putkia), luokka voi perustaa oman orkesterin.
Esimerkkejä tarkoitukseen sopivista tempuista: pillihuilu, hanskofoni, määkivä lammas, pomppiva ääni