Lisätiedot

Heurekan tempputehdas on Heurekan oppimiskeskuksen kokoama tiedetemppupaketti. Hanketta on rahoittanut Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Teknoateljee-hanke on mahdollistanut tämän upean verkkopalvelun.

Lisätiedot

Tavoitteet ja taustat

Tavoitteena on ollut herättää kiinnostusta tieteitä ja luonnontieteellisiä aineita kohtaan. Erityisesti on painotettu arkipäivän ilmiöiden ja niiden taustalla olevien tieteellisten teorioiden havainnollistamista. Haluamme tarjota innostavaa materiaalia kaikille kiinnostuneille, niin Heurekassa kävijöille kuin kouluillekin, jotta Heureka-käyntiä voi jatkaa kotona tai koulussa. Heurekan ja siellä kävijöiden toimiva vuorovaikutus on ollut tärkeällä sijalla, ja innovatiivista toimintaa ja ajattelua kehittävät prosessit meillä kuin kentälläkin ovat olleet keskeinen osa hanketta.

Suuri kiitos kaikille heurekalaisille, jotka ovat osallistuneet tähän inspiroivaan ja hauskaan työhön. Projektin muovautumista täksi hienoksi kokonaisuudeksi ovat edesauttaneet suunnittelijat, innoittajat, valokuvaajat ja monet muut. Tiedekeskus itsessään on ollut suuri inspiraation lähde. Tätä työtä ovat edistäneet monet upeat havaintoesitykset niin tiedeteattereissa kuin näyttelyissäkin, Paula Havasteen kirja Temppuja ja tiedettä Heurekasta sekä työ temppujen parissa kentällä oppilaiden ja omien lasten kanssa

Heureka

PL 166

01301 VANTAA

[email protected]

(09) 85799

Yhteistyössä

Sen lisäksi, että heurekalaisten työpanos on ollut suuri, projektiin ovat osallistuneet myös monet muut: Dosentti Johan Lindén Åbo Akademista ja FK Timo Suvanto ovat toimineet asiantuntijoina ja vastanneet moniin kiperiin kysymyksiin. Lisäksi Resurscentret, luokanopettaja Anna-Karin Jern Raaseporista ja Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Vaasan koulut ansaitsevat myös suurkiitoksen Heurekan tempputehtaan kehitystyöstä.

Teknisestä toteutuksesta ja graafisesta ilmeestä vastaa digitaalinen mainostoimisto Levelup. Se on myös osallistunut kehitystyöhön innostavalla ja osaavalla tavalla.